Werken in Groot-Brittannië

FlexMixWerken in het buitenlandWerken in Groot-Brittannië

FAQ werken en wonen in Groot-Brittannië

Hoe verloopt de procedure?

Het begint allemaal met een inschrijving bij FlexMix. Schrijf je in via onze website, door direct te reageren op een vacature of via een open sollicitatie. Wij nodigen je uit voor een intakegesprek. Tijdens het gesprek inventariseren wij je wensen en mogelijkheden. Vervolgens stellen wij samen met jou een profiel op. Nadat wij je voorgesteld hebben aan onze samenwerkingspartner in Groot-Brittannië, word je door hen uitgenodigd voor een gesprek (face to face in Nederland of via Skype).

Wat voor contract krijg ik?

In eerste instantie krijg je een tijdelijk contract van minimaal een half jaar (vaak één jaar). Verlenging van de overeenkomst is, bij goed functioneren, vrijwel altijd mogelijk. Indien je het contact eerder wilt beëindigen, kan dat natuurlijk altijd. De opzegtermijn is net als in Nederland 1 tot 3 maanden.

Wat is mijn salaris?

Over het algemeen is het salaris in Groot-Brittannië iets lager dan in Nederland. Aan de hand van jouw leeftijd, ervaring en opleiding, wordt de hoogte van jouw salaris bepaald. In Groot-Brittannië hebben ze net zoals in Nederland, een CAO.

Moet ik mij registreren?

De Engelse gezondheidszorg kent net als Nederland een Wet- BIG. Voordat je in Engeland kunt werken, moet je geregistreerd worden bij het NMC (Nursing &Midwifery Council). Samen met onze partner helpen we je bij deze procedure.

Hoe zit het met de huisvesting?

In veel gevallen kun je gebruik maken van interne woonruimte of een huurappartement in de buurt van het ziekenhuis, de privé kliniek of instelling.

Schrijf je nu vrijblijvend in!