Werken in Dubai / Abu Dhabi

FlexMixWerken in het buitenlandWerken in Dubai / Abu Dhabi

FAQ werken in Abu Dhabi/Dubai

Wordt er engels gesproken in de ziekenhuizen?

Engels is de voertaal in de ziekenhuizen. Er zijn altijd vertalers en vrijwilligers die optreden als vertalers beschikbaar om te helpen bij de communicatie met patiënten die geen Engels spreken. De meest elementaire woorden en zinnen in het Arabisch, pik je snel op.

Waar ga ik wonen?

Het ziekenhuis heeft gemeubileerde accommodatie voor je. Let op, dit is geen ‘compound’ zoals men in Saudi Arabië aanbiedt, maar een modern appartementencomplex waar je woont tussen andere expats en de lokale bevolking. Je kunt ook zelf woonruimte huren. In dat geval krijg je van het ziekenhuis huursubsidie.

Mogen vrouwen autorijden?

Ja, vrouwen mogen rijden in de VAE. Als je in de VAE een verblijfsvergunning hebt, kun je je rijbewijs om laten zetten naar een internationaal rijbewijs. Met een bezoekersvisum mag je met een geldig rijbewijs ook auto rijden.

Hoe is het eten?

De VAE heeft een grote verscheidenheid aan restaurants voor expats. Je kunt op culinaire wereldreis langs verschillende keukens zoals Arabisch, Italiaans, Frans, Chinees, Japans, Thais, Filipijns, Mexicaans, Turks, Indiaas en Pakistaans. Supermarkten verkopen alle soorten voedsel die je gewend bent. Groenten-souks hebben ook uitstekende verse producten.

Hoe word ik betaald?

Je wordt maandelijks uitbetaald in de VAE Dirham (Dh), ook wel aangeduid als Arabische Emiraten Dirham (AED), door directe storting bij een lokale bank (waar je een rekening kunt openen).

Wat betekent TAXFREE inkomen?

Je betaalt geen inkomstenbelasting en geen BTW bij aankopen in de VAE.

Kan ik mijn pinpas gebruiken?

Ja, geldautomaten accepteren kaarten van over de hele wereld via systemen zoals Cirrus en Plus. Je kunt ook een ATM-kaart aanschaffen voor je lokale bankrekening.

Is er internet beschikbaar?

Als je een persoonlijke telefoonlijn en een verblijfsstatus hebt, kun je een internetaansluiting aanvragen voor thuis. Er zijn ook internetcafés in de steden en computers in het ziekenhuis. Grote winkelcentra hebben vaak gratis WiFi. Al het internetverkeer in de VAE wordt verwerkt via gecentraliseerde servers. Deze bevatten filters die sites tegenhouden die in strijd zijn met islamitische waarden. Daarom zijn sommige sites niet beschikbaar (bv. sites met een seksueel getinte inhoud en sommige entertainment sites).

Video over de stad Abu Dhabi
(https://vimeo.com/88144673)

Wie zijn mijn collega’s?

Medewerkers komen uit de hele wereld: Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië, Nieuw Zeeland, Egypte, Jordanië, Libanon, Zuid-Afrika, de Filippijnen, Maleisië en meer.

Hoe ziet het sociale leven eruit?

Het sociale leven, is wat je ervan maakt. Je kunt bijvoorbeeld winkelen festivals bezoeken, uitgaan, boottochten maken, op woestijnsafari, paarden/kamelenraces doen, golfen, zand-boarden en verschillende sporten beoefenen.

Wat is er te krijgen in de verenigde arabische emiraten?

Vrijwel alles!

  • Alcohol: Hoewel de VAE een islamitisch land is, is de aankoop van alcoholische dranken mogelijk. Er zijn veel erkende clubs, bars en restaurants waar niet-moslims ouder dan 21, legaal alcoholische dranken kunnen kopen. Om alcohol te kopen voor eigen consumptie, moet je beschikken over een persoonlijke drankvergunning. Deze kun je alleen krijgen met een verblijfsstatus. De aanvraag kan 4-8 weken kan duren en de kosten zijn ongeveer € 20,-. Drinken is dus toegestaan, maar openlijke dronkenschap niet!
  • Kleding: Kleding, high-end designer kleding en sportkleding is overal te koop.
  • Elektronica: Elektronica winkels zijn er in overvloed voor de verkoop van de nieuwste computers, audio-en videoapparatuur. Video’s en dvd’s zijn ook beschikbaar, maar deze kunnen zijn gecensureerd.
  • Sieraden: Sieraden kopen op de goud-souks (markten), is erg populair bij expats (en inwoners). Zelden heeft een expat de VAE verlaten zonder een flinke goud collectie.
  • Vlees: Varkensvlees is verkrijgbaar in de grotere supermarkten. Omdat Moslims geen varkensvlees eten, staat er een bordje ‘Not for Muslims’ bij.

Welke televisiezenders kan ik ontvangen?

Je kunt voordelig een pakket afsluiten bij de kabel-tv-bedrijven. Zij bieden zenders zoals CNN, BBC, Movie Channel, etc. Via internet zijn natuurlijk ook Nederlandse zenders te ontvangen.

Houden expats hun geld op hun VAE bankrekeningen?

De meeste expats storten hun geld op een bankrekening in het land van herkomst. Er wordt namelijk geen rente betaald op rekeningen in de VAE. Elke bank zal geld voor je overmaken, dit is heel gebruikelijk voor expats. De meeste expats houden alleen ‘zakgeld’ op hun VAE bankrekening.

Kan ik mijn creditcard gebruiken?

Ja, gangbare creditcards (bijv. VISA, American Express, Mastercard) kun je gebruiken in de VAE.

Zijn er buitenlandse kranten?

Er zijn drie Engelstalige kranten: Gulf News, Khaleej Times en The Gulf Today. Sommige boeken winkels verkopen ook Nederlandse kranten.

Video over de stad Abu Dhabi

Schrijf je nu vrijblijvend in!