Werken in Dubai / Abu Dhabi

Als je aan de Verenigde Arabische Emiraten denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een plek waar niets te gek is en waar steeds meer mensen genieten van een luxe vakantie. Maar wist je dat werken in de Verenigde Arabische Emiraten ook een optie is? Altijd heerlijke temperaturen, pracht en praal om je heen en lekker eten. Klinkt dat als muziek in je oren? Lees hier alles wat je moet weten als je in dit prachtige land wilt werken.

Werken in een state-of-the-art ziekenhuis

Werken in een state-of-the-art ziekenhuis in Dubai of Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, kan een boeiende en lonende ervaring zijn. De gezondheidszorg in deze regio heeft inderdaad enorme vooruitgang geboekt en biedt een modern en geavanceerd zorgsysteem. Kwaliteit staat centraal, zo heeft het merendeel van de grotere ziekenhuizen een JCI-accreditering. Deze ziekenhuizen zijn altijd opzoek naar goed opgeleid personeel.

Waar kan ik in Dubai / Abu Dhabi werken?

FlexMix werft en selecteert onder andere voor het American Hospital in Dubai, Tawam Hospital, Al Noor Hospitals, Cleveland Clinic en Mayo Clinic (SSMC) in Abu Dhabi. Je werkt in een internationaal team van verpleegkundigen en artsen van het hoogste niveau. Garantie voor een schat aan waardevolle werkervaring!

Werken in het beste ziekenhuis van het Midden-Oosten

FlexMix heeft als enige bureau in de gehele Benelux een exclusief contract met onder andere, Cleveland Clinic en de Mayo Clinic(SSMC) Abu Dhabi. Wil jij werken in het beste ziekenhuis van het Midden-Oosten, met de nieuwste technologieën en ben je minimaal voor één jaar beschikbaar, laat FlexMix jou dan begeleiden in het sollicitatietraject. De sollicitatieprocedure is niet eenvoudig en verandert regelmatig. Wij hebben veel ervaring met de toelatingsprocedures van het Ministerie van Volksgezondheid van de Verenigde Arabische Emiraten. Wij helpen jou graag om je sollicitatieproces zo snel mogelijk en tegen de laagst mogelijke kosten, te doorlopen.

Voordelen van werken in Abu Dhabi

  • Uitstekende arbeidsvoorwaarden
  • Aantrekkelijk salaris
  • 13de maand
  • Persoonlijke ondersteuning bij het emigratie proces
  • Opleidingen worden verzorgd en betaald
  • Een ruime vergoeding voor huisvesting of volledig geregelde huisvesting
  • Vliegtickets betaald door het ziekenhuis
  • Ziektekostenverzekering geheel vergoed
  • Geen loonbelasting en geen belasting op aankopen
  • Zeer hoge levensstandaard

Recente vacatures

FAQ werken in Abu Dhabi/Dubai

Zijn er buitenlandse kranten?

Er zijn drie Engelstalige kranten: Gulf News, Khaleej Times en The Gulf Today. Sommige boeken winkels verkopen ook Nederlandse kranten.

Kan ik mijn creditcard gebruiken?

Ja, gangbare creditcards (bijv. VISA, American Express, Mastercard) kun je gebruiken in de VAE.

Houden expats hun geld op hun VAE bankrekeningen?

De meeste expats storten hun geld op een bankrekening in het land van herkomst. Er wordt namelijk geen rente betaald op rekeningen in de VAE. Elke bank zal geld voor je overmaken, dit is heel gebruikelijk voor expats. De meeste expats houden alleen ‘zakgeld’ op hun VAE bankrekening.

Welke televisiezenders kan ik ontvangen?

Je kunt voordelig een pakket afsluiten bij de kabel-tv-bedrijven. Zij bieden zenders zoals CNN, BBC, Movie Channel, etc. Via internet zijn natuurlijk ook Nederlandse zenders te ontvangen.

Wat is er te krijgen in de verenigde arabische emiraten?

Vrijwel alles!

Alcohol: Hoewel de VAE een islamitisch land is, is de aankoop van alcoholische dranken mogelijk. Er zijn veel erkende clubs, bars en restaurants waar niet-moslims ouder dan 21, legaal alcoholische dranken kunnen kopen. Om alcohol te kopen voor eigen consumptie, moet je beschikken over een persoonlijke drankvergunning. Deze kun je alleen krijgen met een verblijfsstatus. De aanvraag kan 4-8 weken kan duren en de kosten zijn ongeveer € 20,-. Drinken is dus toegestaan, maar openlijke dronkenschap niet!
Kleding: Kleding, high-end designer kleding en sportkleding is overal te koop.
Elektronica: Elektronica winkels zijn er in overvloed voor de verkoop van de nieuwste computers, audio-en videoapparatuur. Video’s en dvd’s zijn ook beschikbaar, maar deze kunnen zijn gecensureerd.
Sieraden: Sieraden kopen op de goud-souks (markten), is erg populair bij expats (en inwoners). Zelden heeft een expat de VAE verlaten zonder een flinke goud collectie.
Vlees: Varkensvlees is verkrijgbaar in de grotere supermarkten. Omdat Moslims geen varkensvlees eten, staat er een bordje ‘Not for Muslims’ bij.

Hoe ziet het sociale leven eruit?

Het sociale leven, is wat je ervan maakt. Je kunt bijvoorbeeld winkelen festivals bezoeken, uitgaan, boottochten maken, op woestijnsafari, paarden/kamelenraces doen, golfen, zand-boarden en verschillende sporten beoefenen.

Wie zijn mijn collega’s?

Medewerkers komen uit de hele wereld: Canada, de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Europa, Australië, Nieuw Zeeland, Egypte, Jordanië, Libanon, Zuid-Afrika, de Filippijnen, Maleisië en meer.

Is er internet beschikbaar?

Als je een persoonlijke telefoonlijn en een verblijfsstatus hebt, kun je een internetaansluiting aanvragen voor thuis. Er zijn ook internetcafés in de steden en computers in het ziekenhuis. Grote winkelcentra hebben vaak gratis WiFi. Al het internetverkeer in de VAE wordt verwerkt via gecentraliseerde servers. Deze bevatten filters die sites tegenhouden die in strijd zijn met islamitische waarden. Daarom zijn sommige sites niet beschikbaar (bv. sites met een seksueel getinte inhoud en sommige entertainment sites).

Video over de stad Abu Dhabi
(https://vimeo.com/88144673)

Kan ik mijn pinpas gebruiken?

Ja, geldautomaten accepteren kaarten van over de hele wereld via systemen zoals Cirrus en Plus. Je kunt ook een ATM-kaart aanschaffen voor je lokale bankrekening.

Wat betekent TAXFREE inkomen?

Je betaalt geen inkomstenbelasting en geen BTW bij aankopen in de VAE.

Hoe word ik betaald?

Je wordt maandelijks uitbetaald in de VAE Dirham (Dh), ook wel aangeduid als Arabische Emiraten Dirham (AED), door directe storting bij een lokale bank (waar je een rekening kunt openen).

Hoe is het eten?

De VAE heeft een grote verscheidenheid aan restaurants voor expats. Je kunt op culinaire wereldreis langs verschillende keukens zoals Arabisch, Italiaans, Frans, Chinees, Japans, Thais, Filipijns, Mexicaans, Turks, Indiaas en Pakistaans. Supermarkten verkopen alle soorten voedsel die je gewend bent. Groenten-souks hebben ook uitstekende verse producten.

Mogen vrouwen autorijden?

Ja, vrouwen mogen rijden in de VAE. Als je in de VAE een verblijfsvergunning hebt, kun je je rijbewijs om laten zetten naar een internationaal rijbewijs. Met een bezoekersvisum mag je met een geldig rijbewijs ook auto rijden.

Waar ga ik wonen?

Voor de eerste drie maanden wordt er tijdelijke huisvesting voor je geregeld. Dit bied je de gelegenheid om te wennen aan je nieuwe omgeving en je weg te vinden in het ziekenhuis. Na die periode wordt er samen met jou gezocht naar passende woonruimte. Het is belangrijk om te vermelden dat je niet op een ‘compound’ zult verblijven, zoals dat in Saudi-Arabië vaak wordt aangeboden, maar in een modern appartementencomplex waar je samenwoont met andere expats en de lokale bevolking.

Wordt er engels gesproken in de ziekenhuizen?

Engels is de voertaal in de ziekenhuizen. Er zijn altijd vertalers en vrijwilligers die optreden als vertalers beschikbaar om te helpen bij de communicatie met patiënten die geen Engels spreken. De meest elementaire woorden en zinnen in het Arabisch, pik je snel op.

Laat je gegevens achter en wij zoeken mee!