Het waarom van detacheren

Om je heen zie en hoor je regelmatig dat jouw collega’s ervoor kiezen om hun carrière voort te zetten buiten een loondienstverband in een zorginstelling. Waarschijnlijk zie je om je heen regelmatig collega’s die dat al jaren doen.

Waarom gaan mensen detacheren?

Uiteraard is dat een vraag die voor elk individu anders is. Sommigen willen ervaring opdoen op diverse werkplekken of vinden de arbeidsvoorwaarden meer aantrekkelijk.
Anderen zijn zoekende naar wat ze willen en kiezen ervoor om door middel van detachering in andere instellingen of zelfs werkvelden te kijken.

Wat is detachering?

De gedetacheerde wordt betaald door het detacheringsbureau, wat op zijn beurt de gedetacheerde uitleent aan een instelling. Je hebt dus een arbeidsovereenkomst met een bureau en de instelling waarin je werkt is jouw opdrachtgever.

Wat betekent detacheren voor mij?

Voor jou betekent het dat je in dienst bent bij het detacheringsbureau. Alle arbeidsvoorwaarden stem je af met jouw bureau. De werkinhoudelijke afspraken worden afgestemd met de instelling waaraan je wordt uitgeleend. Als gedetacheerde ben je in loondienst van een bureau. Je hebt de vrijheid van flexibel werken in diverse instellingen en de gemakken van een loondienstverband.

Wat zijn de voor- en nadelen voor mij?

Als gedetacheerde kun je snel ervaring opdoen in verschillende instellingen.
Je krijgt in tegenstelling tot een ZZP’er ook doorbetaald als je onverhoopt ziek bent of vakantie opneemt. Daarnaast bouw je pensioen op en kun je van de voordelen van een leaseauto profiteren. Er zijn nog een aantal voordelen op het gebied van arbeidsvoorwaarden. Een nadeel van detacheren kan zijn, dat het kan voorkomen dat je verder moet reizen.

Heb je nog vragen over detacheren?

Wij van Flexmix begrijpen dat je vragen hebt en op zoek bent naar antwoorden.
Die antwoorden geven wij jou graag. Kijk eens bij onze vacatures site, en klik daarvoor op deze link. Neem contact met ons op en laten we snel kennismaken. Wij kijken uit om jouw te ontmoeten.

Delen via: